E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4946
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesas spriedums ir jāpilda

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. augustā, 2014
indra ķempe

Vai apsaimniekotājs ir tiesīgs atpakaļejoši pārrēķinātās summas starpību sadalīt uz citiem daudzdzīvokļu ēkas dzīvokļiem, ja tiesa atzīst prasību par pamatotu un apmierināmu un ar nolēmumu uzliek par pienākumu atbildētājam [apsaimniekotājam] veikt pārrēķinu par piegādāto siltumenerģiju pēc individuālo skaitītāju rādījumiem prasītāju 3 dzīvokļos [vairumam iedzīvotāju ir kopējs skaitītājs], ņemot vērā siltuma zudumus koplietošanas telpās un komunikācijās, par strīda periodu [2009-2011], uz ko pamatojoties - jā vai nē? pārrēķinātās starpības summas, kas sadalītas, kaimiņu rēķinos nav tikušas atrunātas un paskaidrotas, nedz atklāts, kā tieši tās aprēķinātas, ir tikai "pakalpojuma" minējums "korekcija par siltumenerģiju - 1 gab.". Apsaimniekotāja juriste šādi "formulētu" rēķina pozīciju mutiski pamatoja ar to, ka tiesas nolēmums ir anonimizēts. To, ka tāds "pakalpojums" parādījies tiesāšanās dēļ, arī kļuva zināms tikai no kaimiņu mutēm. Paldies.

A
atbild:
07. augustā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Diemžēl Jūsu jautājums ir izklāstīts tik neskaidri, ka arī LV pieaicinātie eksperti neuzņēmās sniegt kaut cik konkrētu komentāru.

Vienīgais kopīgais secinājums ir tāds: kā noprotams no Jūsu rakstītā, ir bijis tiesas process un ir tiesas spriedums. Par to nav nekādu šaubu, ka tiesas spriedums vai nu ir jāizpilda, vai arī jāpārsūdz nākamās instances tiesā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas