E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4926
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ekonomika

Kādu informāciju var iegūt pirms atgriešanās dzimtenē

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. augustā, 2014
Kristaps

Vai un kādi atbalsta instrumenti ir pieejami latviešiem, lai atgrieztos turpmāk uz pastāvīgu dzīvi Latvijā, kas jau vairāk kā desmit gadus dzīvo un strādā ārzemēs? Ko var piedāvāt LIAA, NVA un citas valsts institūcijas, lai motivētu tautiešus atgriezties?

A
atbild:
07. augustā, 2014
Ekonomikas ministrija
Evita Urpena, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Šobrīd repatrianta statusu un nelielu materiālo palīdzību var saņemt, ja cilvēks izceļojis no Latvijas līdz 1990.gada 4.maijam. (Repatrianta statusa piešķiršanu izskata Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde  www.pmlp.gov.lv ). Grozījumi likumā par repatriantu loku paplašināšanu arī tiem, kas 10 un vairāk gadus dzīvo ārpus Latvijas, ir procesā. Izmaiņas likumā varētu stāties spēkā ne ātrāk kā šā gada beigās, nākamā gada sākumā.

NVA šobrīd piedāvā iepazīties ar aktuālajām vakancēm Latvijā: http://cvvp.nva.gov.lv/vakances

LIAA regulāri rīko dažādus informatīvus pasākumus, kā arī informē par atvērtajām programmām uzņēmējdarbībā: http://www.liaa.gov.lv/lv/fondi

LIAA tīmekļa vietnē ir atrodami arī izsmeļoši informatīvie materiāli par uzņēmējdarbību, sākot no pirmajiem soļiem biznesā.

Vēlamies rosināt cilvēkiem pirms atgriešanās rūpīgi iepazīties ar darba piedāvājumiem un iespējām uzsākt uzņēmējdarbību Latvijā.

Ministru kabinets 5.augustā apstiprināja noteikumus valsts galvojuma sniegšanai ģimenēm ar nepilngadīgiem bērniem mājokļa iegādei vai būvniecībai, lai palīdzētu ar hipotekārajam kredītam sākotnēji nepieciešamo līdzmaksājumu – pirmo iemaksu.

Redakcijas piebilde. Par valsts galvojuma sniegšanu ģimenēm ar nepilngadīgiem bērniem sīkāk var izlasīt LV portālā rakstā „Ģimenes ar bērniem varēs pretendēt uz valsts galvojumu mājokļa kredīta pirmajai iemaksai”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas