E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4875
Lasīšanai: 3 minūtes

Gāzes pistole policijā jāreģistrē līdz šā gada beigām

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. jūlijā, 2014
Toms

Labdien. Nupat atradu izmaiņas likumā par ieroču nēsāšanu, turēšanu. Man radās tāds jautājums: daudzus gadus atpakaļ, tā kā tika izteikti draudi izrēķināties ar mani, tā kā reiz tiku aplaupīts un savainots ar nazi un man jānēsā līdzi portatīvais dators, pašaizsardzības nolūkā iegādājos gāzes pistoli. Man bija nepieciešams uzrādīt tikai pasi.

Bet, cik es saprotu, tagad ir stājušies spēkā likuma grozījumi, kuri paredz, ka ir jāierodas policijā, lai ieroci reģistrētu, un jāiziet medicīniskā komisija. Jautājums ir šāds: vai tas attiecas arī uz gāzes pistolēm? Tad, kad pirku gāzes pistoli, es to nezināju, un pašreiz man tā stāv mājās, nekur līdzi nenēsāju, jo nav nepieciešamības.

Ja neesmu veicis iepriekš veiktās, likumā noteiktās darbības, respektīvi, neesmu savu gāzes pistoli reģistrējis un izgājis medicīnisko komisiju, sanāk, ka es pārkāpju likumu? Ja tā ir, kāds sods par to draud? Un ko man ar savu gāzes pistoli iesākt, ja man vairs tā nav nepieciešama? Pārdot taču ir pretlikumīgi, vismaz man tā liekas. Jau iepriekš paldies par atbildēm. Ar cieņu, Toms.

A
atbild:
29. jūlijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Pēc Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likuma grozījumu stāšanās spēkā Jums nekāds sods nedraud, jo likuma pārejas noteikumu 4.punktā ir teikts: "Personas, kuras iegādājušās gāzes pistoles (revolverus) pirms šā likuma spēkā stāšanās, līdz 2014.gada 31.decembrim tās reģistrē, iesniedzot Valsts policijai attiecīgu iesniegumu, kurā norāda savus personas datus un gāzes pistoles (revolvera) veidu, marku, modeli, sēriju un numuru, vai izmantojot Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto elektronisko pakalpojumu. Gāzes pistoles (revolverus), kas nav marķētas atbilstoši šā likuma prasībām, pirms to reģistrācijas iesniedz marķēšanai komersantam, kas saņēmis speciālo atļauju (licenci) ieroču remontam, un pēc marķēšanas reģistrē Valsts policijā."

Tātad līdz šā gada beigām Jums jāveic likumā minētās darbības.

Ja gāzes ierocis Jums vairs nav vajadzīgs, to varat pārdot tikai pēc reģistrēšanas, jo likuma 22.pantā ir teikts: "(11) Fiziskajai personai ir tiesības Latvijā iegādāties gāzes pistoli (revolveri) ar tāda komersanta starpniecību, kurš saņēmis speciālo atļauju (licenci) attiecīgu ieroču realizēšanai, vai no citas personas, kurai reģistrēta gāzes pistole (revolveris), veicot gāzes pistoles (revolvera) pārreģistrāciju Valsts policijā vai izmantojot Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto elektronisko pakalpojumu, vai ārvalstīs normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, pēc tam to reģistrējot Valsts policijā vai izmantojot Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto elektronisko pakalpojumu."

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas