E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4868
Lasīšanai: 2 minūtes

Minimālais pieejamais naudas līdzekļu apmērs parādsaistību gadījumā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūlijā, 2014
Dita

Labdien. Man ir bloķēts bankas konts sakarā ar nodokļu parādu 130 eiro. Kāda summa man ir pieejama? Banka teica, ka 320 eiro, bet vai tas arī ietver divus nepilngadīgos apgādājamos, vai šai summai ir jābūt lielākai, ja man tādi ir?

A
atbild:
29. jūlijā, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

No 2014.gada spēkā ir kārtība pēc ieturējumu parādsaistību dzēšanai izdarīšanas saglabāt parādniekam noteiktu naudas līdzekļu apjomu, proti, darba samaksu un tai pielīdzinātos maksājumus minimālās mēneša darba algas apmērā, kā arī saglabājot uz katru apgādībā esošo nepilngadīgo bērnu līdzekļus valsts sociālā nodrošinājuma pabalsta apmērā (CPL 594.panta pirmās daļas 2. un 3.punkts).

No 2014.gada 1.janvāra minimālā mēnešalga ir 320 eiro, bet valsts sociālā nodrošinājuma pabalsts – 64,03 eiro (invalīdiem kopš bērnības – 106,72 eiro).

 Ja Jums ir divi nepilngadīgi bērni, kas ir VID reģistrēti kā apgādājamās personas, tad, lai piekļūtu minimālajam garantētajam ikmēneša naudas līdzekļu apmēram 320 eiro un par katru apgādājamo 64,03 eiro, Jums būtu tiesu izpildītājam jāiesniedz VID izziņa, kas apliecina apgādājamo personu esamību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas