E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4860
Lasīšanai: 2 minūtes

Mantojuma lietu kārto pie notāra

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. jūlijā, 2014
Iveta Krapāne

Kādā secībā un laika periodā kārtojama mantojuma lieta, ja šī gada martā miris mans tēvs, uz kura vārda reģistrēts privātīpašums – dzīvoklis? Viņa laulātā-mana māte – vēlas atteikties no savām mantojuma tiesībām uz šo dzīvokli par labu man. Citu tuvu radinieku mums nav.

A
atbild:
28. jūlijā, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Lai nokārtotu mantojuma lietu, ir jāvēršas pie notāra, kas praktizē teritorijā, kura bija mantojuma atstājēja pēdējā dzīvesvieta.

Personas, kas var mantot, ir minētas Civillikuma 404.pantā. Zemākās šķiras mantinieks nemanto, kamēr ir dzīvs augstākās šķiras mantinieks.

No mantojuma var atteikties. Vienlīdz jāņem vērā, ka ar mantojuma pieņemšanu un iegūšanu uz mantinieku pāriet ne tikai visas mantojuma atstājēja tiesības, bet arī saistības.

Jums būtu ieteicams ar dokumentiem – mātes un saviem, kā arī ar mantojuma atstājēja miršanas apliecību – pieteikties uz konsultāciju pie notāra un noskaidrot turpmākās rīcības. 

Savu zināšanu paplašināšanai par mantojuma lietām vēl būtu vēlams izlasīt LV portāla skaidrojumu "Mantojuma pieņemšanas veidi: likumiskā mantošana".

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas