E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4859
Lasīšanai: 2 minūtes
6
6

Nepieciešamie dokumenti bērnam, šķērsojot Latvijas robežu

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. jūlijā, 2014
Inna Petļaka

Labdien! Gan es, gan vecākie bērni bez manis vairākkārt šķērsojuši Igaunijas un Lietuvas robežu. Pases nekad nepārbaudīja, pat neapturēja. Tiesa, tas bija vai ar grupu vai ar reisa autobusu. Tagad gribam braukt kopā ar mašīnu un paņemt līdzi sešgadīgo trešo bērnu, bet viņam nav pases. Manā pasē ir ierakstīts. Tad kādi likumi ir ar Igauniju, vai vajag to pasi - jo īsti uz robežas to nekad neviens neskatījās. Vai var ceļot ar katram gadījumam paņemto dzimšanas apliecību?

A
atbild:
28. jūlijā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Latvijas Republikas valsts robežas likuma  10.panta ceturtajā punktā ir norādīts: personas valsts robežu šķērso ar derīgiem ceļošanas dokumentiem. Saskaņā ar Personu apliecinošu dokumentu likuma 4.pantu Latvijas Republikā atzīti personu apliecinoši dokumenti ir personas apliecība un pase.

Līdz ar to arī nepilngadīgam bērnam, ceļojot uz Šengenas valstīm, tostarp Igauniju un Lietuvu, ir nepieciešama derīga pase vai personas apliecība.

Bērnam, izceļojot no Latvijas un šķērsojot iekšējo robežu ar kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju, citi dokumenti papildus iepriekšminētajiem nav nepieciešami.

Informāciju var meklēt arī Latvijas Republikas Valsts robežsardzes mājaslapā www.rs.gov.lv vai zvanot uz Valsts robežsardzes informatīvo tālruni par valsts robežas šķērsošanu 67075616.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas