E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4856
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja suns apdraud dzīvību, jāvēršas policijā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
23. jūlijā, 2014
Kristīne

Labdien. Man ir tāda situācija, ka, braucot uz darbu ar velosipēdu pa valsts ceļu, man virsū skrien nikns suns un ķer kājās katrreiz, kad braucu garām. Māja atrodas blakus lielajam ceļam, kur vēl blakus ir arī autobusa pietura. Kājāmgājējiem, cik zinu, viņš neuzbrūk, bet riteņbraucējiem gan klūp virsū kā traks. Par šo suni jau ir uzrakstīts viens iesniegums. Saimniekiem tika izteikts brīdinājums, bet situācija nav mainījusies. Kā viņš skrēja un ķēra aiz kājām, tā tas ir vēl arvien. Pēc likuma saimniekam ir jānodrošina, lai suns neapdraud citus cilvēkus. Kā man rīkoties,ja viņš apdraud manu drošību? Ar cieņu,Kristīne.

A
atbild:
25. jūlijā, 2014
Vineta Vilcāne
speciāli LV portālam

Dzīvnieku aizsardzības likums nosaka – suņa īpašnieka pienākums ir nodrošināt, lai mājdzīvnieks neapdraudētu cilvēkus vai citus dzīvniekus. Kā redzams, ne visi suņu īpašnieki to godprātīgi ievēro. Diemžēl šādas situācijas ir daudzviet Latvijā.

Policija suņa īpašniekam sodu var piemērot tikai pēc tam, kā ir saņemts iesniegums no personas, kura cietusi no suņa uzbrukuma.

Ja suns Jums ir uzbrucis un nodarījis miesas bojājumus, vērsieties policijā ar iesniegumu. Policija veiks izmeklēšanu un piemēros sodu suņa īpašniekam.

Pēc suņa uzbrukuma un vēršanās policijā var griezties arī Pārtikas un veterinārajā dienestā (PVD) un lūgt izvērtēt suņa bīstamību. Ja suns atzīts par bīstamu, PVD saskaņā ar MK noteikumu Nr.428 20.punktu var noteikt bīstamā suņa eitanāziju, ja suņa uzbrukuma dēļ cilvēkam ir nodarīts smags miesas bojājums vai iestājusies nāve.

Plašāku skaidrojumu, kā rīkoties, ja uzbrucis suns, lasiet šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas