E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4849
Lasīšanai: 2 minūtes

Pirms studiju uzsākšanas jāiepazīstas ar izglītības iestādes noteikumiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
22. jūlijā, 2014
Ilze

Koledžai ir noteikta konkrēta studiju maksa semestrī. Taču līgumā pie šī punkta klāt pierakstīts, ka par konsultācijām saistībā ar kvalifikācijas darba izstrādāšanu, pārbaudīšanu, recenzēšanu un gala pārbaudījumiem ir vēl jāpiemaksā attiecīga naudas summa pirms diplomdarba izstrādāšanas. Jautājums, vai koledžai ir tiesības pieprasīt vēl papildu samaksu (bez noteiktās studiju maksas) par to, lai es varētu izstrādāt diplomdarbu?

A
atbild:
14. augustā, 2014

Koledža ir patstāvīga juridiska persona, kura rīkojas saskaņā ar Latvijas valstī spēkā esošajiem normatīvajiem aktiem un saviem iekšējiem normatīvajiem aktiem, kuros nosaka savas darbības realizēšanas kārtību, t.sk. dažādas maksas.

Tādējādi koledža var noteikt studiju maksu par lekciju klausīšanos un zināšanu ieguvi bez pārbaudījumu kārtošanas un Jūs saņemsiet apliecinājumu par noteikta lekciju kursa vai programmas noklausīšanos, bet koledža var noteikt, ka par pārbaudījumu kārtošanu un diplomdarba aizstāvēšanu ir jāmaksā papildus maksa.

Diplomdarbu Jūs varat izstrādāt bez papildu maksas, tikai par tā aizstāvēšanu būs jāmaksā, ja tā ir noteikusi šī juridiskā persona. Tāpēc pirms studiju uzsākšanas rūpīgi jāiepazīstas ar visiem noteikumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas