E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4845
Lasīšanai: 2 minūtes

Kopīpašniekiem izsoles gadījumā nav pirmpirkuma tiesību

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūlijā, 2014
Jana Veide

Vai tiesu izpildītājam ir jāinformē pārējie domājamo daļu īpašnieki, ja dzīvoklis (domājamās daļas no kopīpašuma) tiek pārdots izsolē (fiziskas personas maksātnespēja)? Vairāki kopīpašnieki vēlējās iegādāties dzīvokli, bet nokavēja izsoli, jo tiesu izpildītājs tos neinformēja. Pagājuši divi mēneši. Kā ar pirmpirkuma tiesībām?

A
atbild:
23. jūlijā, 2014

Zvērināta tiesu izpildītāja palīgs Ģirts Jirgensons skaidro, ka, rīkojot nekustamā īpašuma izsoli jeb piespiedu izpildes procesu, tiesu izpildītājam atbilstoši Civilprocesa likuma 606.panta 4.daļai vismaz divas nedēļas iepriekš ierakstītā sūtījumā jāpaziņo parādniekam un piedzinējam, nekustamā īpašuma īpašniekam, kopīpašniekam, izņemot tādas dzīvojamās mājas kopīpašniekus, kura nav sadalīta dzīvokļu īpašumos, hipotekārajam kreditoram un personai, kuras labā nostiprināta ķīlas tiesību vai aizlieguma atzīme, ja tāda ir, vienlaikus paziņojot, vai izsoles cena apliekama ar pievienotās vērtības nodokli un kāda ir šīs cenas apliekamā vērtība.

Izsoles gadījumā pārējiem kopīpašniekiem nav pirmpirkuma tiesību uz izsolāmā kopīpašuma daļu.

Ja kopīpašniekiem ir interese iegādāties izsolē pārdoto īpašuma daļu, tad iespēja to darīt ir, vēršoties pie jaunā īpašnieka.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas