E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4840
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Laulāto mantas sadale - atbilstoši Civillikumam

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. jūlijā, 2014
Leons

Labdien! Lūdzu konsultāciju šādā situācijā. Vīrs ar sievu gatavojas šķirties. Vīrs pirms laulībām un bērnu dzimšanas nopircis un zemesgrāmatā reģistrējis dzīvokli. Jau laulības laikā vīrs paņēmis naudas aizdevumu, par kuru galvojusi vīramāte, un iegādājies automašīnu. Jautājumi: 1.Kam šķiršanās gadījumā paliek dzīvoklis? 2.Kam šķiršanās gadījumā paliek automašīna? 3.Kas šķiršanās gadījumā notiek ar vīra un sievas ņemtajiem kredītiem?

A
atbild:
22. jūlijā, 2014
Juris Bārtulis
ģimenes tiesībās praktizējošs jurists

Atbilstoši Civillikuma 89.panta pirmās daļas un 91.panta pirmās daļas 1.punkta noteikumiem dzīvoklis paliks vīram, jo tas iegādāts pirms laulības noslēgšanas. Tā kā automobilis iegādāts laulības laikā, tas var tikt atzīts par laulāto kopīgo mantu. Vai tā būs, atkarīgs no minētās mantas atbilstības vai neatbilstības Civillikuma 91.panta pirmajā daļā minētajām pazīmēm.

Nedz tiesa, nedz laulāto savstarpēja vienošanās bez kredītiestāžu piekrišanas nevar mainīt tiesiskās attiecības, kas radušās vīra un sievas noslēgto kredīta līgumu rezultātā. Tas nozīmē, kredītsaistības kārto tā persona, kas slēgusi attiecīgo kredītlīgumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas