E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4829
Lasīšanai: 3 minūtes

Pabalstus saistībā ar bērna piedzimšanu maksā valsts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. jūlijā, 2014
Vineta

Parasti darba ņēmējs par izmaiņām attiecībās ar darba devēju informē to mēnesi iepriekš. Vēlos uzzināt, vai, dodoties grūtniecības un dzemdību atvaļinājumā, kur darba nespējas lapa tiek izsniegta 32.grūtniecības nedēļā, vēl mēnesi iepriekš jāiesniedz darba devējam iesniegums par atvaļinājumu? Vai visi iesniegumi, kas saistīti ar bērna piedzimšanu, – vecāku pabalsts, maternitātes pabalsts, bērna kopšanas pabalsts, pabalsts par ikgadējo darba atvaļinājumu, grūtniecības un dzemdību atvaļinājums – iesniedzami vienā laikā darba devējam?

A
atbild:
31. jūlijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Tikai vienu no Jūsu nosauktajiem maksājumiem maksā darba devējs – atvaļinājuma naudu (ja pieprasāt ikgadējo atvaļinājumu), un tas nav pabalsts.

Pārējos maksājumus – pabalstus – maksā valsts (Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra). Taču par periodiem, kad nebūsiet darbā, ar darba devēju formalitātes ir jānokārto.

Saistībā ar bērna dzimšanu pienākas grūtniecības un dzemdību atvaļinājums un bērna kopšanas atvaļinājums.

Neviens normatīvais akts neparedz tiešu regulējumu, kad un kā grūtniecei ir jāpaziņo darba devējam, ka viņa gaida mazuli. Un, ja sieviete vēlas, viņa to darba devējam var neteikt līdz pat brīdim, kad jādodas pirmsdzemdību atvaļinājumā, taču tas nebūtu ne pašas darba ņēmējas, ne darba devēja interesēs. Jo likumi īpaši aizsargā grūtnieces, lai novērstu jebkādu risku, kas varētu negatīvi ietekmēt māmiņas un mazuļa drošību vai veselību.

Paziņot darba devējam par grūtniecību var gan mutiski, gan rakstiski.

Grūtniecei ārsts izsniedz darbnespējas lapas B. Tās jāparaksta darba devējam (tas ir apstiprinājums par neierašanos darbā darbnespējas periodā, kas saistīts ar grūtniecību un dzemdībām), bet apmaksai (maternitātes pabalsta saņemšanai) jāiesniedz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā (VSAA), iesniedzot arī iesniegumu šī pabalsta saņemšanai.

Sievietei pirms vai pēc grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma ir tiesības pieprasīt piešķirt ikgadējo apmaksāto atvaļinājumu neatkarīgi no laika, kurā viņa bijusi nodarbināta pie attiecīgā darba devēja.

Par to, ka pēc dzemdību atvaļinājuma beigām dosities bērna kopšanas atvaļinājumā (uz vienu gadu, pusotru gadu vai īsāku laiku), darba devējs jāinformē mēnesi iepriekš. To prasa Darba likums: Bērna kopšanas atvaļinājumu pēc darbinieka pieprasījuma piešķir uz pilnu laiku vai pa daļām. Darbiniekam ir pienākums vienu mēnesi iepriekš rakstveidā paziņot darba devējam par bērna kopšanas atvaļinājuma vai tā daļas sākumu un ilgumu.

Vecāku pabalsts jāpieprasa VSAA.

Par pabalstiem varat izlasīt Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras mājaslapā informācijā vecākiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas