E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4815
Lasīšanai: 3 minūtes

Atlīdzības likums nosaka kompensāciju, ja darbinieku pārceļ iestāde

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūlijā, 2014
Agate

Labdien! Vai dzīvesvietas maiņas gadījumā, kad pārceļas dzīvot uz citu administratīvo rajonu, darba devējam (valsts iestādē) ir pienākums nodrošināt ar darba vietu tās pašas iestādes cita rajona nodaļā, ja ir rakstīts iesniegums vadībai?

A
atbild:
21. jūlijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja Jūs esat rakstījusi iesniegumu vadībai, tad jābūt arī atbildei.

Valsts atlīdzības likums paredz atsevišķas situācijas, kad amatpersonai (darbiniekam) kompensē ar pārcelšanos saistītos izdevumus, pārceļot amatā uz citu administratīvo teritoriju, taču likums neparedz obligāti nodrošināt ar darba vietu, ja cilvēks pats maina dzīvesvietu.

Atlīdzības likuma 30.panta (Ar pārcelšanos saistīto izdevumu kompensācija) pirmā daļa:

Amatpersonai (darbiniekam), kuru pārceļ amatā uz citu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju valsts vai dienesta interesēs un kura tādēļ maina dzīvesvietu, tiek kompensēti ar pārcelšanos saistītie izdevumi, pamatojoties uz izdevumus attaisnojošiem dokumentiem, kas ietver transporta izdevumus un izdevumus par amatpersonas (darbinieka) un tās ģimenes locekļu (apgādājamo) īpašumā esošās iedzīves pārvešanu. Šis noteikums neattiecas uz gadījumiem, kad amatpersonu (darbinieku) pārceļ sakarā ar iestādes vai amatpersonas (darbinieka) amata likvidēšanu, amatpersonu (darbinieku) skaita samazināšanu, pēc amatpersonas (darbinieka) paša lūguma vai tiek pieņemts lēmums par amatpersonas (darbinieka) neatbilstību ieņemamam amatam. Ar pārcelšanos saistīto izdevumu kompensācijas apmēru un piešķiršanas kārtību nosaka Ministru kabinets.

Likuma 31.panta (Kompensācija par dzīvojamās telpas īri un komunālajiem maksājumiem) otrā daļa: Amatpersonai (darbiniekam), kura uz noteiktu laiku pārcelta amatā uz citu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju, izmaksā kompensāciju par dzīvojamās telpas īri un komunālajiem maksājumiem. Tas neattiecas uz Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm, kuras nosūtītas uz Iekšlietu ministrijas sistēmas vai Ieslodzījuma vietu pārvaldes izglītības iestādi nepieciešamās izglītības iegūšanai. Dzīvojamās telpas īres izdevumu un komunālo maksājumu kompensācijas apmēru un piešķiršanas kārtību nosaka Ministru kabinets, un tā nedrīkst pārsniegt 142,29 eiro mēnesī.

Savukārt ierēdņa nodarbinātību reglamentē Valsts civildienesta likums, un 22.pants par ierēdņa vispārīgām tiesībām nosaka arī tiesības pieteikties uz vakantajiem ierēdņu amatiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas