E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4796
Lasīšanai: 2 minūtes

Patiešām vajadzīga visu kopīpašnieku piekrišana

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūlijā, 2014
Ilona Stefcka

Labdien! Esmu iegādājusies dzīvokli un zemes domājamās daļas kopīpašumā. Reāli tā ir atsevišķa viendzīvokļa māja, kas ir savienota ar divstāvu ēku ar arku, bet oficiāli tas ir dzīvoklis. Dzīvoklis ir ļoti sliktā tehniskā stāvoklī (celts 1905.gadā), tāpēc ir nepieciešami rekonstrukcijas darbi un tam nepieciešama visu īpašnieku rakstiska piekrišana. Tikai viena dzīvokļa īpašnieks (dzīvoklis atrodas divstāvu mājā) nepiekrīt parakstīt nekādus dokumentus. Vai ir kāds risinājums? Ilona

A
atbild:
16. jūlijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Diemžēl saskaņā ar pašreizējo tiesisko regulējumu arī Jūsu atsevišķā mājiņa patiešām skaitās kā kopīpašuma domājamā daļa un tās pārbūvei saskaņā ar Civillikumu patiešām nepieciešama visu kopīpašnieku piekrišana. Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš komentē, ka tā mūsdienās ir ļoti apgrūtinoša un traucējoša norma.

Saeimā izskatīšanā komisijām nodoti ļoti svarīgi un vērienīgi grozījumi Dzīvokļu īpašuma likumā, kas Jūsu minētajā un līdzīgos gadījumos šādu apgrūtinājumu izskaustu, atvieglojot kopīpašuma sadalīšanu atsevišķos dzīvokļa īpašumos, taču diemžēl jauno likuma normu stāšanās spēkā nav ātri sagaidāma.

Ko varat darīt šobrīd? Vienkāršākais ceļš, šķiet, izskaidrojošas, pacietīgas pārrunas ar dzīvokļa īpašnieku, kas nedod piekrišanu Jūsu iegādātā īpašuma pārbūvei. Iespējams, derīgu padomu varētu dot jurists, kas praktizējas nekustamā īpašuma lietās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 60 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas