E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4794
Lasīšanai: 2 minūtes

Skaitītājus drīkst uzstādīt jebkurš komersants, kas ievēro normatīvās prasības

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūlijā, 2014
Ņina

Kas izsniedz licences firmām, kuras Rīgā uzstāda un maina ūdens skaitītājus dzīvokļos?

A
atbild:
29. jūlijā, 2014
Rīgas dome
Simona Jakušenoka, Mājokļu un vides departamenta Inženierkomunikāciju nodaļas galvenā enerģētiķe

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumu Nr.981 "Noteikumi par mērīšanas līdzekļu atkārtoto verificēšanu, verificēšanas sertifikātiem un verificēšanas atzīmēm" 8.punktā noteikto, personas, kuras uzstāda mērīšanas līdzekli, ir atbildīgas par mērīšanas līdzekļa uzstādīšanas atbilstību ražotāja instrukcijai vai normatīvajiem aktiem par mērīšanas līdzekļu atbilstības novērtēšanu un ievietošanu tirgū, kā arī saskaņā ar Ministru kabineta 22.08.2006. noteikumu Nr.664 "Noteikumi par metroloģiskajām prasībām ūdens patēriņa skaitītājiem" 5.punktā noteikto, personas, kas uzstāda ūdens patēriņa skaitītājus (turpmāk – skaitītāji) atbilstoši prasībām, kas noteiktas šajos noteikumos un normatīvajā aktā par metroloģiskajām prasībām mērīšanas līdzekļiem, uzņemas atbildību par skaitītāju pareizu uzstādīšanu.

No minētā izriet, ka skaitītāju uzstādīšanu un nomaiņu var veikt jebkura juridiskā vai fiziskā persona, kurai jāievēro iepriekš minētās normatīvu prasības.

Saskaņā ar izmaiņām Būvniecības likumā vairs netiek izsniegtas licences būvniecībā, bet komersanti tiek reģistrēti Ekonomikas ministrijas Būvkomersantu reģistrā. Minētajā reģistrā komersantam jāreģistrējas tikai tad, ja tas veic būvuzraudzību un darbus, kur jāizstrādā un jāsaskaņo būvprojekts un jāsaņem būvatļauja.

Komersants veic komercdarbību būvniecības jomās, kurās komersantam ir attiecīgie speciālisti ar sertifikātiem. Skaitītāju uzstādīšanai un nomaiņai projekta dokumentācija nav nepieciešama, tāpēc, lai veiktu minētos darbus, komersantam nav jābūt reģistrētam Būvkomersantu reģistrā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas