E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4782
Lasīšanai: 2 minūtes

Dzīvokļu īpašnieku lēmums ir noteicošais

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūlijā, 2014
Skaidrīte Ļipatova

Daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas dzīvokļu īpašnieki ir izveidojuši biedrību, un biedrība noslēgusi līgumu ar pārvaldnieku par mājas pārvaldīšanu. Pārvaldnieks remontdarbu tāmē ir iekļāvis kā obligātu remontdarbu ugunsdrošības signalizācijas ierīkošanu mājā. Kopība ir lēmusi šo darbu pašreiz neveikt un izslēgt no tāmes. Pārvaldīšanas līgumā ir paredzēts, ka pārvaldnieks dod norādījumus dzīvokļu īpašniekiem par ugunsdrošības prasību ievērošanu. Cik tiesīga ir pārvaldnieka rīcība, iekļaujot iedzīvotāju maksājumu ikmēneša rēķinā summu šī paredzētā remontdarba veikšanai paredzēto līdzekļu uzkrājuma izveidošanai?

A
atbild:
16. jūlijā, 2014

Šajā gadījumā mājas pārvaldniekam ir pārvaldīšanas līgums ar mājas īpašnieku. Šajā līgumā vienmēr ir teikts - pārvaldnieks pilda dzīvokļu īpašnieku kopības lēmumus. Tātad arī šoreiz viņam ir jāpakļaujas dzīvokļu īpašnieku nolemtajam.

Ja dzīvojamā mājā saistībā ar šo lēmumu kaut kas notiks (un var notikt laikus nepamanīts un nenovērsts ugunsgrēks), tad par to atbildību nesīs dzīvokļu īpašnieki. Jo pārvaldnieks bija vēlējies šo problēmu risināt, taču mājas īpašnieks šā nodoma izpildi bija liedzis, jo patiešām bez naudas to nav iespējams izdarīt.

Minēšu vēl šādu piemēru: mājas tehniskajā apsekojumā konstatēts, ka nepieciešams remontēt inženierkomunikācijas, un pārvaldnieks dzīvokļu īpašniekiem izsaka šādu prasību. Viņi nolemj to neatbalstīt, bet kādu dienu plīst ūdensvads un nopludina ēku, radot zaudējumus. Arī tad vainīgi būs dzīvokļu īpašnieki, nevis pārvaldnieks.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas