E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4775
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Atkritumi

Svarīgi – atkritumu konteiners bija pārpildīts vai ne

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2014
Inguna Kociņa

Labdien. Ir rādījusies problēma ar apsaimniekošanas kompāniju. Jūnijā vidū viņi gandrīz apmaldina mani, tomēr laicīgi pamanīju, ka konteiners nebija izvēsts, par ko arī paziņoju. Viņi vēlāk izpildīja savu darbu. Pēc tām, Jāņos nebiju Rīgā un, kad atgriezos, pēc video ierakstiem pamanīju, ka tvertne nebija izvēsta. Paziņoju kompānijai par nepareizi aprēķinātu rēķinu, jo 1 dienu viņi nesniedza man pakalpojumu, un tagad saņēmu no viņiem atbildi, ka man bija jāpaziņo 3 dienas laikā par viņu pārkāpumu! Taču līguma ir noradīts, ka visas pretenzijas par rēķiniem var sniegt 2 mēnešus laikā. Ak ja, viņi sūta rēķinu uz priekšu, kas, manuprāt, nav likumīgi, bet tas ir cits stāsts. Jautājums: Kādā veidā viņiem var piespiest pārrēķināt rēķinu un pildīt savus pienākumus? Vai ir vērts tiesāties?

A
atbild:
11. jūlijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Protams, nav glīti un ir tikai nosodāms, ka komersants nepilda līgumā noteiktās saistības, bet samaksu par sniegto pakalpojumu vēlas saņemt pilnā apmērā.

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš skaidro, ka par līguma noteikumu pārkāpšanu un kaitējuma nodarīšanu varat sniegt pieteikumu tiesā. Taču viņš aicina pievērst uzmanību diviem aspektiem: 1) maksājuma pārrēķins saistībā ar kavētajām dienām Jums varētu dot finansiālu ieguvumu dažu eiro apmērā, bet valsts nodeva par tiesvedības ierosināšanu ir 71,14 EUR un valsts nodeva - 3,40 EUR; 2) tiesā nāksies ar faktiem pierādīt to, ka pakalpojums patiešām bijis liegts. Ja minētajās dienās, kad atkritumu apsaimniekotājs kavējās ar konteinera izvešanu, tas nebija pārpildīts un Jūs varējāt atkritumus tur ievietot, tad pakalpojums Jums faktiski bija pieejams; konteinera izvešanas datumam šoreiz nav izšķirošas nozīmes.

Ja šāda kavēšanās ar atkritumu izvešanu ir regulāra un apgrūtinoša, tad, iespējams, vienkāršākais un iedarbīgākais ceļš būtu rakstisks iesniegums uzņēmuma vadībai, nosaucot faktus un datumus un pieprasot skaidrojumu par pasākumiem trūkumu novēršanai. Vēlams, lai to paraksta iespējami daudz neapmierināto klientu (piemēram, Jūsu kaimiņi). Ja arī tas nelīdz, var domāt par pakalpojuma sniedzēja nomaiņu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas