E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4774
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Uzturlīdzekļi no tēva Argentīnā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. jūlijā, 2014
Solvita Kempele

Kādas ir izredzes piedzīt uzturlīdzekļus no bērna tēva, ja viņš ir Argentīnas pilsonis, bet pastāvīgi dzīvo vēl citā valstī (ne Eiropas Savienībā)? Bērna dzimšanas apliecībā bērna tēvs ir ierakstīts.

A
atbild:
11. jūlijā, 2014
Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija
Linda Strazdiņa, Starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja

Atbildot uz Jūsu jautājumu, Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija informē, ka, lai piedzītu uzturlīdzekļus no bērna tēva, kurš tos labprātīgi nenodrošina, ir jābūt spēkā tiesas nolēmumam par uzturlīdzekļu piedziņu. Tiesas nolēmums ir jānodod piespiedu izpildei tajā valstī, kurā bērna tēvam ir pastāvīgā dzīvesvieta. Uzturlīdzekļu piedziņas gadījumā bērna tēva, mātes vai bērna pilsonībai nav nozīmes, svarīgi, ka bērna tēvam ir legāli ienākumi, uz kuriem var vērst piedziņu.

Gadījumā ja bērna tēva pastāvīgā dzīvesvieta un legāli ienākumi ir Norvēģijā, Ukrainā, Albānijā vai Bosnijā un Hercegovinā, tad persona var vērsties Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijā (Pulkveža Brieža iela 15, Rīga, LV-1010, tālruņa numuri 67830630 vai 67830626), kas palīdz sagatavot nepieciešamos dokumentus saskaņā ar Hāgas 2007.gada 23.novembra Konvencija par uzturlīdzekļu bērniem un cita veida ģimenes uzturēšanas līdzekļu pārrobežu piedziņu, kas atvieglo tiesas nolēmuma par uzturlīdzekļu piedziņu izpildi konkrētā valstī. 

Gadījumā ja bērna tēva pastāvīgā dzīvesvieta un legāli ienākumi ir citā valstī, tad personai jāsazinās ar konkrētās valsts kompetentajām iestādēm un pašai jāpanāk tiesas nolēmuma izpilde šajā valstī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 64 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas