E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4767
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi

PVN jautājumi jānoskaidro VID

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. jūlijā, 2014
Zigmars

Labdien! Pakalpojuma līgumā izpildītājs un pasūtītājs ir vienojies, ka pasūtītājs izpildītājam par pakalpojumu maksā 100 EUR. Līgumā puses nav vienojušās par to, vai PVN ir iekļauts vai nav iekļauts. Kuram šajā gadījumā ir pienākums maksāt PVN? Vai izpildītājs var tagad izrakstīt rēķinu 100 EUR+PVN un uzlikt par pienākumu izpildītājam maksāt PVN, ja līgumā šāda vienošanās nav bijusi? Kā arī, kā rīkoties, ja ir uzrakstīts, ka maksa ir 100 EUR, neieskaitot PVN? Arī šajā gadījumā līgums tieši nenosaka, kam ir pienākums maksāt PVN – izpildītājam vai pasūtītājam? Ir noteikts tikai, ka PVN nav cenā iekļauts. Paldies!

A
atbild:
31. jūlijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Jautājumos par pievienotās vērtības nodokli Jūs interesē situācija saistībā ar līgumos norādīto, kas ir abu pušu civiltiesiskās attiecības.

Pievienotās vērtības nodokļa likuma XVI nodaļa reglamentē nodokļa rēķinu un darījumu uzskaiti. (125.pants. Nodokļa rēķins un tā saturs; 126.pants. Vienkāršotais nodokļa rēķins; 127.pants. Pienākums izsniegt nodokļa rēķinu; 128.pants. Nodokļa rēķina izrakstīšana atkarībā no darījuma vietas; 129.pants. Nodokļa rēķina izrakstīšanas nosacījumi u.c.)

Ja ir neskaidrības par nodokļa likuma piemērošanas jautājumiem, tie jānoskaidro Valsts ieņēmumu dienestā. VID Informatīvais tālrunis 67120000. Plašāka VID kontaktinformācija pieejama sadaļā Kontakti > Informatīvie tālruņi, konsultācijas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas