E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4740
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Atvieglojumi 3.grupas invalīdiem

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2014
Līga OLbačevska

Labdien. Mans brālis ir trešās grupas invalīds. Gūstot traumu, nācās gulēt stacionārā. Sakiet, lūdzu, vai viņam kā invalīdam ir atvieglojumi no stacionāra apmaksas? Paldies jau iepriekš.

A
atbild:
10. jūlijā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Kādas iedzīvotāju kategorijas ir atbrīvotas no pacientu iemaksu veikšanas, ir uzskaitīts Ministru kabineta noteikumu Nr.1529 „Veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtība” 23.punktā.  Diemžēl 3.grupas invalīdi to skaitā nav. Tātad Jūsu brālim kā 3.grupas invalīdam atvieglojumi pacienta iemaksām par ārstēšanos stacionārā nepienākas. 

Informējam, ka pacienta iemaksas apmēra summa vienā stacionēšanas reizē nedrīkst pārsniegt  355,72 eiro. Savukārt pacienta iemaksu kopsumma par kalendāra gadā saņemtajiem ambulatorajiem un stacionārajiem veselības aprūpes pakalpojumiem nedrīkst pārsniegt 569,15 eiro.

Informācijas apkopojums, kādi atvieglojumi pienākas 1., 2. un 3.grupas invalīdiem, pieejams Labklājības ministrijas mājaslapas sadaļā „Personām ar invaliditāti” > „Atvieglojumi personām ar invaliditāti”. Sīkāks izklāsts pieejams arī LV portāla publikācijā „Atvieglojumi cilvēkiem ar 3.grupas invaliditāti”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas