E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4735
Lasīšanai: 2 minūtes

Jānoskaidro, kā veidojies ūdens patēriņa aprēķins

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. jūlijā, 2014
Inna Moisejeva

И теперь получается я одна за весь дом должна платить 300 EUR? Я мать одиночка с ребенком инвалидом, где и за что и почему я должна платить? где брать деньги и самое главное за что платить? Тогда объясните, должны ли были меня предупредить о новом законе?

A
atbild:
22. jūlijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Kā jau iepriekšējā atbildē Nr.4692 (Par ūdens patēriņa aprēķinu) Jums tika ieteikts: Ūdens daudzuma aprēķinu un tā pamatojumu jālūdz izskaidrot mājas pārvaldniekam. Tad arī zināsiet, vai un cik pamatots ir aprēķins, un par iespējām (varbūt izziņa par uzturēšanos ārstniecības iestādē var kalpot par attaisnojošu dokumentu skaitītāja rādījuma iesniegšanas termiņa kavējumam) to apstrīdēt.

Ministru kabineta noteikumi Nr.1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu" noteikts, kā sadala ūdens patēriņa starpību atbilstoši atsevišķo īpašumu skaitam starp dzīvokļu īpašniekiem.

Noteikumi par pienākumu regulāri un laikus paziņot ūdens skaitītāju rādītājus nav jaunums. Taču no šā gada 1.janvāra šie noteikumi ir papildināti un ir stingrāki.

Ja ir naudas grūtības, iespējams, jālūdz palīdzība pašvaldības sociālajā dienestā. Sociālajā dienestā varat lūgt arī pabalstu veselības aprūpei, kā arī citu palīdzību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 48 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas