E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4729
Lasīšanai: 2 minūtes

Darbspēju zaudējuma procentus nosaka ekspertīzes ārstu komisija

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūlijā, 2014
Pēteris Janovičs

Ja arodslimības diagnoze ir noteikta par abu roku locītavu kaulu deformāciju, tad kā tiek noteikti darba spēju zaudējumu procenti, un to nosaka par abām rokām vai tikai vienu - vadošo roku?

A
atbild:
21. jūlijā, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ģimenes ārsts vai ārstējošais ārsts nosūta cilvēka invaliditātes ekspertīzes veikšanai un darbspēju zaudējuma procentuālā apmēra noteikšanai uz Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisiju (VDEĀVK). Ja komisija ir pieņēmusi lēmumu, tad tās pienākums ir lēmumu un atzinumu paziņot konkrētajam cilvēkam. Ja Jums nav saprotams, kā noteikti darbspēju zaudējuma procenti, jālūdz komisijai to izskaidrot.

Ministru kabineta noteikumu Nr.1209 "Noteikumi par prognozējamas invaliditātes, invaliditātes un darbspēju zaudējuma noteikšanas kritērijiem, termiņiem un kārtību" 3.pielikumā "Kritēriji invaliditātes un darbspēju zaudējuma noteikšanai (procentos)" attiecībā uz veselības traucējumiem (Ievainojumi, saindēšanās un citas ārējas iedarbes sekas) deformācijas gadījumā ir norādes uz atšķirīgiem darbspēju zaudējuma procentiem vadošai un nevadošai rokai. Darbspēju zaudējuma procenti atkarīgi no vairākiem kritērijiem, – vai tā ir neliela deformācija, muskuļu hipotrofija, pazemināts ekstremitātes spēks vai izteikta deformācija u.c. Arī to nosaka ārstu komisija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas