E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4601
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Soda mērs atkarīgs no tā, kas rakstīts policijas protokolā

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2014
Gita

Situācija tāda, alkohola reibumā cilvēks ar mašīnu pie mājas ietriecās stabā, mašīnā atradās tikai vadītājs. Kaimiņi izsauca policiju, tika sastādīts protokols, vadītājs vairs nebija mašīnā, bija jau aizgājis tālāk. Neviens nav cietis. Stāžs vairāk kā 20 gadi. Kāds sods draud?

A
atbild:
20. jūnijā, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Viss atkarīgs no tā, kas rakstīts policijas protokolā – no jautājuma to īsti saprast nevar. Ja dokumentā fiksēts, ka šoferis vadījis auto reibuma stāvoklī un izraisījis avāriju, tad viņam pienāksies Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā par šādu pārkāpumu paredzētais sods, un nav svarīgi, cik liels ir vadītāja stāžs u.c. fakti. Soda sankcija atkarīga no konstatētā alkohola koncentrācijas.

Par alkoholisko dzērienu lietošanu pēc satiksmes negadījuma, ar ko vainīgais šoferis varētu aizbildināties, saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 149.15 pantu transportlīdzekļa vadītājam var piemērot administratīvo arestu no desmit līdz piecpadsmit diennaktīm, uzliek naudas sodu no tūkstoš divsimt līdz tūkstoš četrsimt eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz četriem gadiem.

Ja vadītājs bija aizmucis un reibuma fakts nav fiksēts (jācer, ka nākamajā reizē viņu gan pieķers un sodīs pēc visas likuma bardzības!), – par ceļa negadījuma vietas atstāšanu LAPK 149.16 pantā noteikta šāda sankcija: „Par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma, pārkāpjot noteikto kārtību, /../ transportlīdzekļa vadītājam uzliek naudas sodu no septiņdesmit līdz septiņsimt euro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz laiku no trim mēnešiem līdz diviem gadiem vai bez transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšanas.”

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas