E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4537
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja bērnudārzs tiek vasarā slēgts

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. jūnijā, 2014
Agnija

Labdien! Vēlējos uzzināt, ja bērns iet bērnudārzā, bet vasarā bērnudārzs ir slēgts un nav dežūrgrupu (Lielvārdē), vai šajā laikā, izmantojot sertificētas aukles pakalpojumus, ir iespējams saņemt valsts līdzfinansējumu izmaksu segšanai? Paldies!

A
atbild:
10. jūnijā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls
Lielvārdes novada dome
Vita Volonte, priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sociālajos jautājumos

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem Nr.1462 "Kārtība, kādā tiek piešķirts un aprēķināts valsts atbalsts par bērnu no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, ja bērns saņem pakalpojumu pie privātā bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēja", lai saņemtu valsts atbalstu auklītes algošanai, bērnam jābūt reģistrētam bērnudārzu rindā. Tas nozīmē, ka līdzfinansējums paredzēts tikai gadījumā, ja novadā ir rinda uz vietu bērnudārzā, un nav attiecināms uz situāciju, kad bērns ir reģistrēts bērnudārzā, kurš vasarā uz laiku tiek slēgts.

Kā informē Lielvārdes novada domes priekšsēdētāja vietniece izglītības, kultūras un sociālajos jautājumos Vita Volonte, Lielvārdē šobrīd bērnudārza rindu nav. Lielvārdes bērnudārzs vasaras periodā strādās jūnijā un augustā, bet jūlijā tas būs slēgts. Tas ir laiks, kad parasti tiek veikti nepieciešamie remontdarbi un darbinieki izmanto pienākošos atvaļinājumus.

Domes pārstāve norāda, ka līdz šim vecāki nebija izteikuši vēlmi sūtīt bērnus bērnudārzā šajā laikā. Nepieciešamības gadījumā Jūs varat griezties ar iesniegumu pie bērnudārza vadītājas par bērnudārza nepieciešamību. Vadītāja ir gatava risināt šo jautājumu. Protams, jāsaprot, ka grupiņu varēs atvērt, ja būs vismaz pieci bērni, jo tas saistīts ar personālu, kas nodrošinās nepieciešamo uzturēšanos bērnudārzā (audzinātājas, auklīte, virtuves darbinieces u.c.).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 91 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas