E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4373
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide
1
1

E-iesniegums saziņai ar valsts un pašvaldību iestādēm

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. maijā, 2014
Mihails

Kādos gadījumos saziņai ar valsts un pašvaldību iestādēm drīkst un kādos nedrīkst izmantot www.latvija.lv pieejamo pakalpojumu "E-iesniegums iestādei"? Piemēram, nosūtot iestādei vai tiesai Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 280. un 289.1 pantā minētās sūdzības, kā arī Administratīvā procesa likumā, Kriminālprocesa likumā, Civilprocesa likumā noteiktajos gadījumos? Iesniegumu likuma 2.panta 2.daļā rakstīts, ka likums neattiecas uz iesniegumiem, kuriem saskaņā ar likumu noteikta cita izskatīšanas kārtība.

A
atbild:
05. jūnijā, 2014
Valsts reģionālās attīstības aģentūra
Irīna Meļņika, Sadarbības un informācijas departamenta projektu vadītāja

Vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā www.latvija.lv pieejamais pakalpojums „E-iesniegums iestādei” nodrošina dažāda veida elektronisku iesniegumu nosūtīšanu iestādēm. Šī pakalpojuma ietvaros iesniedzams dokuments, kurā ietverts iestādes kompetencē esošs lūgums, sūdzība, priekšlikums vai jautājums atbilstoši Iesniegumu likumam.

Iesnieguma likums nosaka kārtību, kādā privātpersona iesniedz un iestāde vai privātpersona, kas īsteno valsts pārvaldes uzdevumus, izskata dokumentu, kurā ietverts iestādes kompetencē esošs lūgums, sūdzība, priekšlikums vai jautājums, un atbild uz to (Iesnieguma likuma 2.panta 1.daļa). Iesnieguma likuma 2.panta 3.daļa paredz, ka to piemēro arī elektroniskā veidā saņemta iesnieguma izskatīšanai, ja tas normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā ir parakstīts ar elektronisko parakstu, kā arī tad, ja iesniegumu iesniedz un personas identitāti pārbauda, izmantojot tiešsaistes formas, kuras pieejamas vienotajā valsts un pašvaldību pakalpojumu portālā (www.latvija.lv).

Citos normatīvajos aktos, tostarp jautājumā minētajā Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, Administratīvā procesa likumā, Kriminālprocesa likumā un Civilprocesa likumā, pašlaik nav paredzēta iespēja iesniegt dokumentus, izmantojot vienotā valsts un pašvaldību pakalpojuma portāla www.latvija.lv pakalpojumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas