E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3120
Lasīšanai: 2 minūtes

Par pedagogu kvalifikāciju

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2013
Ināra Rūce

Vēlos noskaidrot, kādas ir pēdējās aktuālās izmaiņas par pedagogu profesionālās kvalifikācijas līmeni. Vai ir kādi MK noteikumi, kas to reglamentē? Piemēram, pēc diploma pielīdzināšanas iegūtā kvalifikācija atbilst 5. profesionālās kvalifikācijas līmenim. Kā notiek sasaiste ar "aizstāvētajām kategorijām, par kurām noteikta 8% un 20% piemaksa”?

A
atbild:
04. novembrī, 2013
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ministru kabineta 2009.gada 28.jūlija noteikumu Nr.836 „Pedagogu darba samaksas noteikumi”  jaunākie grozījumi ir stājušies spēkā šā gada 1.septembrī. 

Izglītības un zinātnes ministrijas mājaslapā atrodama plaša informācija Pedagogu profesionālās darbības kvalitātes novērtēšanas metodikas materiāli 2013./14.mācību gadā

MK 2013.gada 2.jūlija noteikumi Nr.363 nosaka pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kārtību. Tie aizstāj iepriekšējos divus atsevišķos noteikumus -  Pedagogu profesionālās kvalifikācijas pilnveides kārtība un Noteikumi par prasībām pedagogiem nepieciešamajai izglītībai un profesionālajai kvalifikācijai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas