E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3069
Lasīšanai: 2 minūtes

Par pedagogu darba stundu uzskaiti

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
24. oktobrī, 2013
Andra

Labdien! Man radās jautājums par pedagogu darba stundu uzskaiti. Jaunajā darbavietā pedagogiem tiek „piedzītas” stundas pēc tarifikācijas, t.i., neņem vērā katra konkrētā mēneša dienu skaitu, bet gan visos mēnešos liek vienādu stundu skaitu. Piemēram, pēc tarifikācijas sanāk 30 stundas nedēļā, tad visos mēnešos piedzen vienādu stundu skaitu 120. Un tik arī strādā! Vai tad tā ir pareizi? Manuprāt, garajos mēnešos var sanākt 130 un īsākajos 115, alga jau no tā nemainās. Nevaru iestāstīt, ka nav tādas laika mērvienības 28 kalendārās dienas! Lūdzu, dodiet atsauci uz kādiem MK noteikumiem vai citiem normatīvajiem aktiem.

A
atbild:
28. oktobrī, 2013
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pēc situācijas apraksta pieņemot, ka jautājums skar profesionālās izglītības iestādi, Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) uzsver, ka saskaņā ar Ministru kabineta 2009.gada 28.augusta noteikumu Nr.836 "Pedagogu darba samaksas noteikumi" 17.punktu: "Profesionālās izglītības iestāžu pedagogiem, kuriem tarifikācijā ir noteikta darba slodze gadā, mēneša vidējo darba algu aprēķina, mēneša darba algas likmi reizinot ar noteikto stundu skaitu gadā un iegūto reizinājumu dalot ar to darba slodzi gadā, kura atbilst vienai darba likmei."

Ja atalgojuma aprēķins tiktu veikts atbilstoši tam, kā pieņēmis jautājuma autors, pastāvētu risks, ka atsevišķā mēnesī, kurā darba stundu pedagogam ir mazāk vai nav nemaz, tas būtiski atsauktos uz atalgojuma apmēru.

Vienlaikus IZM norāda, ka par mācību procesa organizāciju skolā iespējams atbildēt, precīzāk izzinot konkrēto jautājumā izklāstīto situāciju. Ja darbiniekam rodas pamatotas šaubas par iestādes vadības darba organizāciju saskaņā ar normatīvo regulējumu, iespējams vērsties Izglītības kvalitātes valsts dienestā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas