E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1301
Lasīšanai: 2 minūtes

Tūlītēja palīdzība jāmeklē sociālajā dienestā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. jūlijā, 2012
Inta Petkēviča

No darba aizgāju veselības pasliktināšanās dēļ š.g.11.04. Aprīlī biju nostrādājusi 4 darba dienas pa 13,5 stundām, kur viena bija pat svētku diena. Bankā uz kontu tika pārskaitīti 36 latus ar piebildi, ka tas ir galīgais aprēķins. Sia „Dreiliņi” tiku nostrādājusi 4 mēnešus. Par martā nostrādātām 230 stundām man samaksāja 150 latus, bet aplokšņu naudu 80 latus arī nesaņēmu. 14.aprīlī uzrakstīju iesniegumu VDI, bet man jau atnāk otrā vēstule, ka neesot dabūti visi nepieciešamie dokumenti. Pēdējais atbildes došanas datums noteikts 14.augusts. Bezdarbnieka pabalstu arī saņemšu tikai augustā. Nav, par ko noīrēt dzīvokli, lai varētu strādāt, jo iepriekšējo esmu zaudējusi. Ko darīt un kur griezties?

A
atbild:
02. augustā, 2012
Valsts darba inspekcija
Edgars Timpa, Darba tiesību nodaļas juriskonsults

No Jūsu izklāstītās situācijas izriet, ka Darba inspekcijā ir saņemts Jūsu iesniegums par iespējamiem pārkāpumiem darba tiesību jomā. Vispārējais iesnieguma izskatīšanas termiņš ir viens mēnesis no saņemšanas dienas, taču iestāde objektīvu iemeslu dēļ minēto termiņu var pagarināt, piemēram, līdz četriem mēnešiem no iesnieguma saņemšanas dienas, par to attiecīgi paziņojot iesniedzējam. 

Jebkurā gadījumā Darba inspekcija savas kompetences ietvaros izvērtēs iesniegumā minētos faktus, veicot atbilstošus pārbaudes pasākumus.

Savukārt attiecībā uz sociālās nozīmes jautājumiem (mītnes vietas neesamība) Darba inspekcija iesaka vērsties pašvaldības sociālajā dienestā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas