E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1228
Lasīšanai: 2 minūtes

Pabalsts, ja miris ģimenes loceklis

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
25. jūnijā, 2012
Edgars Vilcāns

Man kā dēlam no valsts darba pienākas kāds materiāls atbalsts pēc likuma, ja nomira tēvs?

A
atbild:
27. jūnijā, 2012
Valsts darba inspekcija
Edgars Timpa, Darba tiesību nodaļas juriskonsults

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 20.pantu („Pabalsts sakarā ar ģimenes locekļa vai apgādājamā nāvi”) amatpersonai (darbiniekam) izmaksā pabalstu sakarā ar ģimenes locekļa (laulātā, bērna, vecāku, vecvecāku, adoptētāja vai adoptētā, brāļa vai māsas) vai apgādājamā nāvi ne vairāk kā vienas minimālās mēneša darba algas apmērā.

Šā pabalsta piešķiršanas kārtību nosaka Ministru kabineta noteikumos Nr.565 „Noteikumi par valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku sociālajām garantijām” ietvertais regulējums „Pabalsts sakarā ar ģimenes locekļa vai apgādājamā nāvi”.

Lai amatpersona (darbinieks) saņemtu pabalstu sakarā ar ģimenes locekļa  vai apgādājamā nāvi, gada laikā pēc ģimenes locekļa vai apgādājamā nāves tā iesniedz attiecīgās institūcijas vadītājam vai viņa pilnvarotai amatpersonai iesniegumu par pabalsta piešķiršanu.
Amatpersona (darbinieks) ir tiesīga iesniegt miršanas apliecības kopiju, kā arī radniecību, laulību vai apgādību apliecinoša dokumenta kopiju, uzrādot oriģinālu. Prasība iesniegt dokumentu kopijas un uzrādīt to oriģinālus nav attiecināma, ja dokumenti tiek iesniegti saskaņā ar normatīvajiem aktiem par elektronisko dokumentu apriti.

Pabalstu sakarā ar ģimenes locekļa vai apgādājamā nāvi izmaksā mēneša laikā pēc MK noteikumu Nr.565  36.punktā minēto dokumentu saņemšanas, pārskaitot pabalsta summu uz amatpersonas (darbinieka) norādīto kontu kredītiestādē.

Papildu informācijai – LV portāla skaidrojumi:

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas