E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 5199
Lasīšanai: 2 minūtes

Par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu puses vienojas

Publicēts pirms 9 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. septembrī, 2014
Sintija

Labdien! Vēršos pie Jums ar jautājumu par darba ņēmēja un darba devēja tiesībām un pienākumiem. Darba likuma 153.panta 3.daļa paredz, ka darba devējs pēc darbinieka pieprasījuma var piešķirt viņam atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas. Tā kā Darba likumā es atbildi un savu jautājumu neatradu, tad, sakiet, lūdzu, vai jebkādos normatīvajos aktos ir atrunāts tas, cik dienu laikā darba ņēmējam ir jāinformē darba devējs par to, ka konkrētā datumā/datumos darba ņēmējs vēlas atvaļinājumu, nesaglabājot darba samaksu?

A
atbild:
19. septembrī, 2014
Valsts darba inspekcija
Zaiga Strode, Konsultatīvā centra vadītāja

Jūs pareizi norādāt, ka Darba likuma 153.panta trešā daļa paredz, ka darba devējs pēc darbinieka pieprasījuma var piešķirt viņam atvaļinājumu bez darba samaksas saglabāšanas. Taču normatīvajos aktos nav atrunāta atvaļinājuma bez darba samaksas piešķiršanas kārtība, proti, nav noteikts, cik dienas iepriekš darbiniekam par vēlmi doties atvaļinājumā bez darba samaksas saglabāšanas darba devējs ir jāinformē. Tātad pusēm ir tiesības lemt šo jautājumu, savstarpēji vienojoties, vai arī darba devējs var paredzēt atvaļinājuma bez darba samaksas saglabāšanas piešķiršanas kārtību iekšējā normatīvajā aktā.

Vienlaicīgi jāatceras, ka likums neuzliek darba devējam pienākumu piešķirt bezalgas atvaļinājumu, izņemot Darba likuma 153.panta pirmajā daļā norādīto gadījumu, saskaņā ar kuru atvaļinājums jāpiešķir, ja to pieprasa darbinieks, kura aprūpē un uzraudzībā pirms adopcijas apstiprināšanas tiesā ar bāriņtiesas lēmumu nodots adoptējamais bērns.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas