E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4238
Lasīšanai: 2 minūtes

Ieteicams kontaktēties ar tiesu izpildītāju

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. aprīlī, 2014
Elita Zviedre

Viens no izpildrakstiem ir par parādu, kas radies sakarā ar to, ka aizņēmos no privātpersonas naudu 1000 LVL, sākās krīze un parādu atdot nevarējām, par ķīlu tika paņemts dzīvoklis. Dzīvokli pati neapdzīvoju, tajā dzīvoja mans brālis. 2010.gadā brālis aizbrauca uz Vāciju strādāt. Nezināju, ka dzīvoklis ir izlikts izsolē, tikai vēlāk es uzzināju, ka dzīvoklis ir uzlauzts un brāļa visas vērtīgās mantas (kinozāle, instrumenti utt.) ir paņemti un izvesti no dzīvokļa. Tā kā nezināju, ko darīt, nometu ar roku, sazvanījos ar brāli, paziņoju jaunumus. Ka dzīvoklis ir uzlauzts un visas viņa mantas aizvestas. Aizveda persona, no kuras es biju ņēmusi naudu. Un kā tagad vēl izrādās esmu parādā 900 eiro. Dzīvoklis un svešas mantas nebūtu pietiekoši samaksāts, kā es varētu tikt vaļā no šiem 900 eiro, jo tiešām neuzskatu, ka man vēl tie būtu jāmaksā.

A
atbild:
22. aprīlī, 2014
Zaida Kalniņa
LV portāls

Ja pret Jums ir vērsta parāda piedziņa tiesas ceļā un tiesas nolēmums ir nodots izpildei tiesu izpildītājam, tad diemžēl ar Jūsu izpratni par parāda kopsummu nekas nebūs līdzēts. Ja, saņemot aizdevumu, tika ieķīlāts dzīvoklis un aizdevuma atmaksa nenotika, aizdevējs vērsās tiesā par parāda piedziņu un ķīlas atsavināšanu – dzīvokļa pārdošanu izsolē.

Piedziņas izdevumi – tiesu izpildītāja darbs - saskaņā ar CPL ir jāapmaksā parādniekam, un šis jautājums nav apstrīdams vai atceļams. 

Jums var ieteikt kontaktēties (rakstveidā lūgt tikšanos) ar tiesu izpildītāju, kas īsteno parāda piedziņu, un noskaidrot lietas patiesos apstākļus (arī to, kas tiesu izpildītājam ir zināms par no dzīvokļa izņemto mantu), kā arī to, cik lielā mērā dzīvokļa pārdošana segs parādsaistības.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas