E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4230
Lasīšanai: 2 minūtes

Neizmaksātās atlīdzības atgūšana, ja uzņēmumam ierosināts TAP

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. aprīlī, 2014
Ilmārs Bušs

Tikām atbrīvoti no darba uz savstarpējās vienošanās pamata, jo uzņēmums uzsāka tiesiskās aizsardzības procesu. Taču ne algu, ne atvaļinājuma kompensāciju nesaņēmām, netika veikts arī galīgais aprēķins. Kā lai uzzina pienākošās neizmaksātās summas un kādā veidā tās atgūt? Alga tika solīta līdz 18.aprīlim, atvaļinājuma kompensācija - maijā!

A
atbild:
29. aprīlī, 2014
Maksātnespējas administrācija
Miks Čevers, Juridiskā departamenta juriskonsults

Ja darba devējam ir pasludināts tiesiskās aizsardzības process (TAP), tad viņam ir pienākums visus parādus darbiniekiem samaksāt pilnā apmērā. Proti, saskaņā ar Maksātnespējas likuma 38.panta ceturto daļu TAP metodes – prasījuma samazināšana, sadalīšana termiņos utt., nav attiecināma uz darbinieku, ja vien viņš tam nav piekritis. Tas nozīmē, ka šiem maksājumiem ir jābūt veiktiem jau TAP īstenošanas pirmajā mēnesī.   

Lai ieteiktu, kā darbiniekam pareizāk rīkoties, ir neskaidrs, pirmkārt, vai darba devējam TAP ir ierosināts vai jau pasludināts, t.i., vai TAP plāns jau ir apstiprināts un  darbinieka prasījums tajā ir iekļauts.  Tas nozīmē, ka darbiniekiem savu prasījumu par neizmaksāto algu nodrošināšanai ir jāvēršas pie darba devēja. Gadījumos kad darba devējs nereaģē uz darbinieku iebildumiem, vislabāk vērties pie administratora, tieši norādot, ka darba devējs nav veicis galīgo aprēķinu un samaksājis konkrētas naudas summas, kā arī lūgt to nodrošināt.

Noteikti nav vērts gaidīt maksātnespējas procesa pasludināšanu, jo TAP pasludināšanai vajadzētu nozīmēt, ka darba devējam (parādniekam) ir naudas līdzekļi, ko samaksāt darbiniekiem un ir jāspēj darbiniekiem samaksāt neizmaksāto atlīdzību, lieki nekavējoties. Pretējā gadījumā, ja TAP laikā darbinieks nereaģē, tad var gadīties, ka TAP tiek īstenots 2 gadus un visu šo laiku darbinieks nekādus naudas līdzekļus no darba devēja nesaņem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas