E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4214
Lasīšanai: 2 minūtes

Jautājums – vai ceļa platums nav nepieciešams operatīvā transporta piekļuvei

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. aprīlī, 2014
Olesja Kornik

Labdien. Rakstu sakarā ar ceļa servitūtiem. Lieta ir tāda, ka man piederoša māja atrodas blakus otrai mājai un starp viņiem ir arka, lai otras mājas iemītnieki varētu tikt savos dzīvokļos. Arka un zem tās esošā zeme pieder man, un zeme plānā ir norādīta kā apgrūtinājums. Vēlos pajautāt, vai būs likumīgi aizvērt man piederošo zemi ar žogu, atstājot gabaliņu 4,5 m no arkas, lai cilvēkiem būtu iespēja tikt savā mājā? Pašlaik gabaliņa garums ir 8m. Gaidīšu atbildi.

A
atbild:
25. aprīlī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Zemes un ēku privatizācijas procesā notikušas daudzas dīvainas lietas – citādi šo gadījumu komentēt nevar. Lai sniegtu sīkāku atbildi, nepieciešams vairāk informācijas. Taču rodas vismaz pāris jautājumu: 1) ko ar šo norobežošanu iegūsiet? 2) vai arkas caurbrauktuve nav nepieciešama ugunsdzēsības un neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta piekļuvei? Ja tā, tad ceļu sašaurināt nedrīkst.

Turklāt, neskatoties uz to, ka tas ir privātīpašums, tomēr būtu vien pieklājīgi uzzināt, ko par Jūsu nolūkiem domā iedzīvotāji, kuri izmanto šo ceļu caur arku. Diezin vai saasinātas attiecības ar daudziem cilvēkiem būs līdzvērtīgas iegūtiem 3,5 metriem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas