E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4213
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Ģimene

Lai piedzītu uzturlīdzekļus, jānosaka paternitāte

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. aprīlī, 2014
Jovita

Labdien! Man ir jautājums saistībā par bērna alimentiem, jo mana situācija ir sekojoša, bērna tēvs nav ierakstīts dzimšanas apliecībā un par bērnu īpaši neliekas ne zinis, vienīgi nepilnus 2 gadus maksā bērnudārzam par ēdienu, kur summa kā kuru reizi nav liela, bet visu pārējo nenodrošina nemaz. Pirms tam 1gadu sedzu, protams, viena pati, kā arī šobrīd viena uzturu dēlu, kuram ir jau 5gadi. Kā man rīkoties šādā situācijā? Tēvs nekādus uzturlīdzekļus nemaksā vairāk.

A
atbild:
06. maijā, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Lai varētu piedzīt uzturlīdzekļus, vispirms bērnam ir jānosaka paternitāte, proti, bērna dzimšanas apliecībā nepieciešams ieraksts par bērna tēvu. Ja bērna tēvs nevēlas atzīt bērna paternitāti, bērna māte kā prasītāja pret viņu tiesā var celt prasību par paternitātes noteikšanu. Vienlaicīgi ar prasības pieteikumu paternitātes noteikšanai ir iespējams celt prasību par uzturlīdzekļu piedziņu, apvienojot abas minētās prasības vienā prasības pieteikumā. 

Vairāk informācijas varat iegūt LV portāla sagatavotajos skaidrojumos par paternitātes noteikšanu un uzturlīdzekļu piedziņu: “Vīrietis atsakās no bērna? Uz tiesu!” un “Kā noformēt maza apmēra prasību par uzturlīdzekļu piedziņu?”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas