E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4192
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

Atbildes jāmeklē pie jurista

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
14. aprīlī, 2014
Roberts Mutulis

Vai ir noilgums darījumu atzīšanai par spēkā neesošu, ja darījums ir bijis noslēgts uz universālpilnvaras pamata? Darījums ir noticis 1999.-2003.gadā. Ir bijuši vairāki darījumi, kuri ir notikuši pret pilnvarotāja gribu un bez pilnvarotāja ziņas. Pilnvarotājs pilnvaru ir atsaucis, pamatojot atsaukumu ar augstāk minētajiem apstākļiem - pilnvarotais ir rīkojies pret pilnvarotāja gribu. Tomēr līdz šim pilnvarotājs nav mēģinājis apstrīdēt darījumu tiesiskumu, jo pilnvarotais ir iebiedējis pilnvarotāju. Šobrīd pilnvarotājs vēlas apstrīdēt darījumu tiesiskumu, kuri ir notikuši bez viņa ziņas un pretēji viņa gribai. Bet vai nav par vēlu?

A
atbild:
22. aprīlī, 2014
Latvijas Notariāts
Dagne Rušeniece, zvērināta notāra palīdze

Uz jautājumu nav iespējams sniegt konkrētu atbildi, jo nav saprotams, kad pilnvara ir atsaukta: tajā posmā, kad tika slēgti darījumi, vai vēlāk. Turklāt nezinot, kādi darījumi slēgti un neredzot darījumu dokumentus, nav iespējams atbildēt, vai pieņemtais 10 gadu noilgums uz tiem būtu attiecināms.

Jums ar Jūsu rīcībā esošajiem dokumentiem ir jāvēršas uz konsultāciju pie jurista, kas, izvērtējot lietas apstākļus, spēs sniegt kompetentas atbildes, lai situāciju risinātu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas