E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4183
Lasīšanai: 2 minūtes

Par psihoaktīvas vielas vai to saturoša izstrādājuma glabāšanu

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
12. aprīlī, 2014
A Vas

Esmu noķerta ar tukšu taru, kurā glabājās „spais” un sīkas daļiņas, ekspertīzē arī atrastas „spaisa” daļas, mājās atrada arī dažas lapiņas no tā. Kādu sodu man var piešķirt?

A
atbild:
14. aprīlī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Grozījums Krimināllikumā, kas stājās spēkā šā gada 9.aprīlī, nosaka:

248.1pants. Jaunu psihoaktīvu vielu vai to saturošu izstrādājumu neatļauta izgatavošana, iegādāšanās, glabāšana, pārvadāšana un pārsūtīšana realizācijas nolūkā un realizēšana

(1) Par jaunas psihoaktīvas vielas vai to saturoša izstrādājuma, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai realizēšanu -

soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.”

Ja kaitīgās psihoaktīvās vielas nebija paredzētas pārdošanai, bet personiskai lietošanai, pagaidām sods par to nav paredzēts. Taču, kā var noprast, operatīvās darbības notikušas saistībā ar aizdomām par jaunu psihoaktīvu vielu vai to izstrādājumu glabāšanu realizācijas nolūkos. Tālākais process ir atkarīgs no izmeklēšanas rezultātiem un policijas slēdziena.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 98 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas