E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4162
Lasīšanai: 4 minūtes
1
8
1
8

Būvvaldē jāiesniedz vienkāršotās rekonstrukcijas karte

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. aprīlī, 2014
Dmitrijs Ivanovs

Labdien! Nedēļu atpakaļ sāku pārbūvēšanu 1-istabu 25m2 dzīvoklī.  Dizainers izveidoja tehnisko projektu, pa kuru es sāku būvdarbus. Nojaucu nenesošās sienas. Un kad ir atnācis mājpārvaldnieces santehniķis un sāka mainīt caurules, atnāca kaimiņi un izsauca pašvaldības policiju. Viņi teica, ka vajag atbraukt pie viņiem un parādīt dokumentus par būvdarbiem. Man ir tikai neoficiāls projekts un atļauja uz skaļuma darbiem. Dizainers teica, tā kā sienas nav nesošās, tad viss būs kārtībā. Vai man ir ko baidīties un kāds var būt sods par to? Paldies.

A
atbild:
10. aprīlī, 2014

Rīgas pilsētas būvvalde par remontu dzīvoklī sniedz šādu skaidrojumu:

„Lai remonta darbi dzīvoklī notiktu atbilstoši normatīvo aktu prasībām, pirms to uzsākšanas nepieciešams apzināties paredzēto darbu apjomu, lai konstatētu nepieciešamību šos būvdarbus saskaņot Būvvaldē. Būvdarbi, kuriem nepieciešams saņemt Būvvaldes akceptu un kas ir veikti, nesaskaņojot ar Būvvaldi, kvalificējami kā patvaļīga būvniecība, kuru kontrolē un lēmumus par tās radīto seku novēršanu pieņem Būvvalde. Konstatējot objekta patvaļīgu būvniecību, atbildīgajai personai tiek uzlikts administratīvais sods, taču soda samaksāšana neatbrīvo pārkāpēju no pienākuma novērst patvaļīgas būvniecības radītās sekas.

  1. Remonta darbu veikšana dzīvoklī būvvaldē nav jāsaskaņo, ja tiek veikts kosmētiskais remonts, nemainot plānojumu, neskarot nesošās un nenesošās konstrukcijas, neizmainot logu un durvju ailas, netiek mainīta skaņas izolācija vai pārsegumi starp stāviem.
  2. Būvvaldē iesniedzama vienkāršotās renovācijas/vienkāršotās rekonstrukcijas apliecinājuma karte gadījumos, kad tiek veikta vienkāršota renovācija (neskarot nesošās būvkonstrukcijas, ēkas fasādi un koplietošanas inženierkomunikācijas) vai tiek veikta vienkāršota rekonstrukcija (tiek mainīts dzīvokļa lietošanas veids, neveicot pārbūvi).

    Piemēram, ja remonta gaitā ir paredzēta pārplānošana, nojaucot vai izbūvējot kādu nenesošu starpsienu, teiksim apvienojot tualeti ar vannas istabu vai viesistabu ar virtuvi, būvvaldē ir nepieciešams iesniegt vienkāršotas renovācijas apliecinājuma karti.
  3. Plānošanas un arhitektūras uzdevums (PAU), renovācijas būvprojekts un būvatļauja nepieciešama, ja pārbūves (kapitālā remonta) laikā tiek skartas nesošās konstrukcijas vai elementi, kurus, lai atjaunotu būvi, paredzēts nomainīt vai pastiprināt, jeb tie atrodas koplietošanas telpās.

    Piemēram, ja būvniecības laikā paredzēta durvju ailas izbūve nesošajā sienā vai kādas koplietošanas telpas (piemēram, ratiņtelpas, daļas no koplietošanas koridora vai lodžijas) pievienošana dzīvoklim, kā arī citi mērķtiecīgi funkcionāli un tehniski uzlabojumi, nemainot ēkas apjomu un funkciju, tad nepieciešamas būvvaldē saņemt gan PAU, gan akceptēt būvprojektu, gan saņemt būvatļauju un nodot objektu ekspluatācijā.”

Tātad Jums steigšus jādodas uz savas pašvaldības būvvaldi, lai iesniegtu vienkāršotās renovācijas karti un saņemtu šīs institūcijas akceptu būvdarbu veikšanai.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas