E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4161
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pensijas
8
8

Par pilnvarojumu cita pensijas saņemšanai jāuzzina pastā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. aprīlī, 2014
Aija Konošonoka

Kas un uz kādu laika posmu izraksta pilnvaru mammas pensijas saņemšanai, kas tiek piegādāta mājās?

A
atbild:
11. aprīlī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Ja pensijas saņēmējs, kurš to saņem „Latvijas Pastā” ar piegādi dzīvesvietā, nav pilnvarojis to saņemt radinieku, tad radiniekam nav tiesību pensiju saņemt. 

Likums „Par valsts pensijām” paredz, ka pensijas saņēmējs var pilnvarot citu personu saņemt pensiju.

Pilnvara ir nepieciešama gadījumos, ja kādu iemeslu dēļ pensionārs pats nevar ierasties „Latvijas Pasta” nodaļā, lai izņemtu pensiju. „Latvijas Pasta” mājaslapā paskaidrots: lai noformētu pilnvaru, pensionāram kopā ar personu, uz kuras vārda tiks noformēta pilnvara, jādodas uz „Latvijas Pasta nodaļu, kurā pensionāram ir atvērts Pensiju konts, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu.

„Latvijas Pasta” Maksājumu konta noteikumos teikts: klientam ir tiesības pilnvarot trešo personu rīkoties ar kontu. Pilnvarai jābūt noformētai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā vai tā jānoformē „Latvijas Pasta” darbinieka klātbūtnē. Pilnvarojums tiek izbeigts, ja klients to rakstveidā atsauc un paziņo par to „Latvijas Pastam” vai citos Civillikumā paredzētajos gadījumos. Klients uzņemas pilnu atbildību par iespējamiem zaudējumiem, kas var rasties, pilnvarotajām personām ļaunprātīgi izmantojot tām piešķirtās tiesības. Pilnvarotās personas identitātes pārbaude tiek veikta tāpat kā klienta identitātes pārbaude.

Tātad savā pasta nodaļā jāuzzina, kā varat nokārtot pilnvarojumu – vai to varat izdarīt savā pasta nodaļā, vai arī būs nepieciešami notāra pakalpojumi.

Labs saturs
8
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas