E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4111
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Skola

Ja skolā nav speciālais pedagogs, atbalstu īsteno mācību priekšmeta skolotāji

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. aprīlī, 2014
Anta Tobiass

Ko darīt vecākiem, ja skolai nav speciālais pedagogs, psihologs un citas skolas tuvākā apkaimē arī nav, bet mācīšanās traucējumi ir apstiprināti?

A
atbild:
08. aprīlī, 2014
Laura Studente
LV portālam
Valsts izglītības satura centrs
Mudīte Reigase, Izglītības satura departamenta Speciālās izglītības nodaļas vadītāja

Valsts izglītības satura centra (VISC) Izglītības satura departamenta Speciālās izglītības nodaļas vadītāja Mudīte Reigase norāda: ja skolēnam ir apstiprināti mācīšanās traucējumi, tad ir nepieciešami atbalsta pasākumi izglītības procesā, kurus jāīsteno mācību priekšmetu skolotājiem. Skolai ir jāveido atbalsta komanda, neatkarīgi no tā, vai skolā ir speciālais pedagogs un psihologs. Skolas skolotājiem ir nepieciešami vismaz 36 stundu profesionālās pilnveides kursi par mācīšanās traucējumiem, individuālo izglītības plānu izstrādi un īstenošanu, mācību procesa organizāciju un atbalsta pasākumiem.

Tā kā mācīšanās traucējumi var būt ļoti dažādi un katram skolēnam ir nepieciešama individuāla pieeja, tad konkrētu ieteikumu ir iespējams dot, tikai uzzinot vairāk gan par skolu, gan skolēnu. VISC Speciālās izglītības nodaļas kontakti: Merķeļa iela 11, Rīga, LV-1050. Tālr. 67212228, 67212227.

Papildus par šo tēmu var lasīt LV portāla skaidrojumā „Mācīšanās traucējumi. Kā saņemt kvalitatīvu izglītību Latvijas skolās?”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas