E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4097
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas

UGF iekrājušos parādu neizmaksā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. aprīlī, 2014
Baiba Strazdiņa

Vai UGF izmaksā visu iekrāto summu līdz brīdim, kad iesniedzu iesniegumu UGF? Respektīvi, ir pagājis jau gads, kopš gaidīju, kad bērnu tēvs sāks maksāt tiesā piespriestos uzturlīdzekļus, bet par cik viņam ir maksātnespēja, līdz šim brīdim neesmu saņēmusi ne centa!

A
atbild:
22. aprīlī, 2014
Edīte Brikmane
LV portāls

Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācija neizmaksās iekrājušos bērna tēva uzturlīdzekļu parādu personai, kuras aprūpē ir bērns (iesniedzējam). Saskaņā ar Uzturlīdzekļu garantiju fonda likuma 8.panta septīto daļu iesniedzējam izmaksājamo uzturlīdzekļu apmēru aprēķina, skaitot ar dienu, kad tika iesniegts iesniegums par uzturlīdzekļu izmaksu no fonda.

 
Parādnieka uzturlīdzekļu parādu, kas izveidojies līdz brīdim, no kura uzturlīdzekļu izmaksu sāk veikt  fonda administrācija no Uzturlīdzekļu garantiju fonda līdzekļiem, un starpību, kas veidojas starp tiesas nolēmumā noteikto uzturlīdzekļu apmēru un no Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksāto uzturlīdzekļu apmēru, piedzen tiesu izpildītājs no parādnieka, tiklīdz tas ir iespējams.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas