E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4089
Lasīšanai: 2 minūtes

Privātā bērnudārza dibinātājs ir komersants

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. aprīlī, 2014
Elīna

Labdien! Vēlos atvērt Eko bērnudārzu, kura darbības principi tiktu balstīti uz Montesori pedagoģijas pamatiem. Vai ir iespējams piesaistīt līdzfinansējumu no ES fondiem? Kur saņem šādu informāciju?

A
atbild:
04. aprīlī, 2014
Laura Studente
LV portālam
Izglītības un zinātnes ministrija
Inga Misiņa, Struktūrfondu un starptautisko finanšu instrumentu departamenta projektu vadītāja

Izglītības un zinātnes ministrijas Struktūrfondu un starptautisko finanšu instrumentu departamenta projektu vadītāja Inga Misiņa norāda: no jautājuma ir noprotams, ka bērnudārzu ir plānots veidot kā privātu. Šajā gadījumā bērnudārza īpašnieks tomēr ir komersants, nevis izglītības darbinieks, tāpēc finanses iestādes atvēršanai caur izglītības projektiem piesaistīt nevar, reālāk finansējumu būtu saņemt materiāltehniskās bāzes iegādei utt., kad bērnudārzs jau darbotos. 

Tāpēc uzņēmējam pēc līdzfinansējuma būtu jāvēršas Ekonomikas ministrijas pakļautajā Latvijas Investīciju un attīstības aģentūrā (LIAA), lai pieteiktos kādam no uzņēmējiem piedāvātajiem ES fondu atbalsta instrumentiem. Vairāk informācijas par plānotajām un esošajām aktivitātēm var izlasīt LIAA mājaslapā. Kā arī jautājumus var uzdot aģentūrai. Tālrunis: 67039400, 67039499, e-pasts: liaa@liaa.gov.lv

I.Misiņa gan uzsver, ka papildus pastāv iespēja ar ieceri veidot bērnudārzu vērsties savā pašvaldībā – ja komersants nevēlas būt pilnībā privāts un vēlas sadarboties, tad var mēģināt tomēr piesaistīt izglītības iestādēm paredzēto ES fondu finansējumu, bet jau caur šo pašvaldību, ja tā uzņemas atbildību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas