E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 4079
Lasīšanai: 2 minūtes

Informāciju var meklēt Valsts policijā vai profesionālajās sabiedriskajās organi

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. aprīlī, 2014
Raivis Eizenbergs

Tehniskās apsardzes pakalpojumus sniedz tikai tāds apsardzes komersants, kas izveidojis atbilstošu apsardzes pulti LVS EN 50518-1:2011, LVS EN 50518-2:2011 un LVS EN 50518-3:2011. Jautājums Nr.1 Kāpēc nav tulkojuma valsts valodā, jo ir tehniskie termini un dažādi var tikt tulkoti, nav vienots tulkojums (ja nav valsts valodā, tad var būt standarts ieteicams). Jautājums Nr.2 Kas veiks centrālās apsardzes pults sertifikāciju un vai pārbaudītājs būs pietiekami kompetents konkrētā jautājumā? (komisija). Jautājums Nr.3 Kādi dokumenti būs nepieciešami iesniegšanai pārbaudītājam (komisijai) pirms pārbaudes uzsākšanas? Paldies jau iepriekš par atbildi.

A
atbild:
14. aprīlī, 2014
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Diemžēl ar Latvijas valsts standartu pieejamību valsts valodā un vispār pieejamību bez maksas komersantiem un visiem pārējiem valsts iedzīvotājiem, kam tie vajadzīgi, ir problēmas, un tur neko nevarēsim palīdzēt.

Kā noprotams  no Apsardzes darbības likuma anotācijas, par tehnisko apsardzi atbild Valsts policija (VP), un arī VP pakalpojumu sadaļā ir informācija par licenču izsniegšanu apsardzes komersantiem.

 Šeit atrodama saite uz šo VP interneta vietnes sadaļu. Tajā atrodami arī kontakti, kur varat sākt noskaidrot Jūs interesējošos jautājumus par apsardzes pulti un tās tehniskajiem pārbaudītājiem. Ja tas neizdodas, konsultācijas minētajos jautājumos, visticamāk, varēsiet iegūt sabiedriskajās organizācijās - Latvijas Detektīvu un drošības dienestu federācijā un Latvijas Drošības biznesa asociācijā. Šie kontakti meklējami internetā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas