E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3831
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Piemaksa un atpūtas laiks par virsstundām un darbu svētku dienās

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. februārī, 2014
Kristīne Buče

Labdien! Lūdzu sniegt atbildi un skaidrojumu par Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu darbinieku atlīdzības likuma 14.panta 6.punktu "Amatpersonas (darbinieki), izņemot karavīrus un Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm, saņem piemaksu par virsstundu darbu vai darbu svētku dienās 100 procentu apmērā no tām noteiktās stundas algas likmes, vai arī tām kompensē virsstundu darbu, piešķirot apmaksātu atpūtas laiku atbilstoši nostrādāto virsstundu skaitam citā nedēļas dienā". Ja par virsstundu darbu tiek atlīdzināts naudā, tad 100% jeb dubultā, bet, ja tiek piešķirtas brīvas dienas, vai tādā gadījumā viena brīva diena jeb dubultā, t.i., divas brīvas dienas?

A
atbild:
24. februārī, 2014
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likumā ir noteikts – piemaksa par virsstundām un darbu svētku dienās ir 100% apmērā no noteiktās stundas algas likmes. Tātad – par virsstundām un darbu svētku dienās maksā dubultā – tā ir pamatalga par darbu un tikpat liela summa ir piemaksa. Papildu apmaksātais atpūtas laiks ir tik, cik ir nostrādātās virsstundas.

Šajā gadījumā samaksā par nostrādātajām virsstundām un vēl samaksā arī par piešķirto atpūtas dienu, lai gan cilvēks šajā dienā nestrādā. Tā tad arī ir kompensācija – apmaksāts papildu atpūtas laiks.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 86 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas