E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 3209
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Kultūra
1
1

Par valsts karoga izmantošanu digitālā dizainā

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. novembrī, 2013
Ričards

Es Jūsu portālā atradu rakstu, kurā tika skaidrota Valsts karoga zaimošana, izmantošanas instrukcijas u. tml., bet netika atbildēts uz jautājumu (kas rakstā tika minēts) - "vai attēla, teksta izvietošana uz Latvijas karoga tiek uzskatīta par zaimošanu"? Kā arī - vai šādu attēlu, tekstu likšanu uz Latvijas karoga un publicēšana digitāli arī būtu pārkāpums, ja atbilde uz citēto jautājumu ir apstiprinoša?

A
atbild:
25. novembrī, 2013
Edīte Brikmane
LV portāls

Kā norāda Ārlietu ministrijas Preses centrs, Ministru kabineta 27.04.2010. noteikumu Nr.405 „Latvijas valsts karoga likuma piemērošanas noteikumi” 15.punts nosaka: „Aizliegts publiski lietot tādu Latvijas valsts karogu vai Latvijas valsts karoga vimpeli, uz kura attēloti jebkādi simboli, zīmes vai uzraksti, kā arī tādu, kas papildināts ar bārkstīm vai jebkādiem citiem dekoratīviem vai informatīviem elementiem.” Minētais aizliegums attiecas uz jebkāda veida (digitālu, ar krāsu drukātu, uzšūtu u.t.t.) attēlu vai uzrakstu izvietošanu uz valsts simbola. Atkarībā no teksta satura, kas veidots uz Latvijas valsts karoga, pārkāpums var tikt tulkots kā klaja necieņa pret valsts simbolu vai tā zaimošana.

Latvijas valsts karoga likuma 2.pants aizsargā Latvijas valsts karogu kā valsts simbolu, neatkarīgi no tā, vai karogs ir izgatavots materializētā formā (piem., no auduma, papīra) vai tā attēls veidots digitāli. Valsts karoga attēls ir valsts simbola vizuāls atveids, tādēļ bauda tādu pašu tiesisko aizsardzību kā pats valsts karogs.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas