E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2983
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Politika
1
1

Pilsonības statuss, apprecoties ar citas valsts pilsoni

Publicēts pirms 10 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. oktobrī, 2013
Kristīne Liepiņa

Labdien! Mans līgavainis ir Brazīlijas pilsonis, es esmu Latvijas pilsone. Kas notiek apprecoties - vai viņam ir iespēja iegūt Latvijas pilsonību un vai man ir iespēja iegūt Brazīlijas, nezaudējot Latvijas? Paldies.

A
atbild:
14. oktobrī, 2013
Laura Platace
LV portāls

Ja Latvijas pilsone apprecas ar Brazīlijas pilsoni, Brazīlijas pilsonim ir iespējams iegūt Latvijas pilsonību naturalizācijas kārtībā, nokārtojot visas nepieciešamās prasības. Šo kārtību noteic Pilsonības likuma otrā nodaļa

Pilsonības likuma 5.pants noteic, ka Latvijas pilsoņa stāšanās laulībā ar citas valsts pilsoni vai bezvalstnieku, kā arī šādas laulības šķiršana Latvijas pilsoņiem neizraisa pilsonības maiņu. Vienam laulātajam iegūstot vai zaudējot Latvijas pilsonību, otra laulātā pilsonība nemainās. Tas nozīmē, ka, apprecoties ar citas valsts pilsoni un arī pieņemot citas valsts pilsonību, piederība Latvijas pilsonībai nemainās. 

Ja Brazīlijas likumdošana paredz savas pilsonības piešķiršanu personai, apprecoties ar Brazīlijas pilsoni, šādā gadījumā Latvijas pilsone drīkst pieņemt Brazīlijas pilsonību un viņai drīkst izveidoties dubultā pilsonība. To paredz Pilsonības likuma 9.panta pirmās daļas 6.punkts.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 40 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas