E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 1433
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Kultūra

Jāvēršas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. septembrī, 2012
Inese Gaile

Labdien! Dzīvojamai ēkai, kas ir iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, vēlamies veikt remontu - jumtu maiņu un ēkas ārējo apdari. Cik saprotu, šādām ēkām ir jābūt īpašs saskaņojums ko un kā to drīkst darīt! Vai vispirms ir jāgriežas vietējā pašvaldībā vai kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā? Sakiet, vai šādu ēku remontam var iegūt arī valsts/ES atbalstu?

A
atbild:
20. septembrī, 2012
Inta Šaboha
LV portāls

Ja vēlaties veikt remontu dzīvojamajai ēkai, kas iekļauta Valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu sarakstā, tad Jums ir jāvēršas Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā ar iesniegumu.

Iesniegumu kopā ar pielikumiem (piemēram, fotofiksāciju) var iesniegt elektroniski (iesniegumam tad jābūt parakstītam ar elektronisko parakstu), sūtot to uz e-pasta adresi vkpai@mantojums.lv. Ar iesniegumu var doties uz Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Klientu apkalpošanas centru Rīgā, Pils ielā 20.

Kā norāda Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Arhitektūras daļas vadītāja vietniece Marina Levina, visu informāciju par saskaņojumiem, nepieciešamajiem dokumentiem un arī par finansiālo atbalstu ir iespējams noskaidrot uz vietas, ierodoties Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijā.

Papildus norādām, ka inspekcijas mājaslapā ir pieejama visa informācija, gan par iesniegumu formām, nepieciešamajiem dokumentiem, gan arī par finansiālo atbalstu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 41 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas